sobota 15. dubna 2017

Jeden deň na dostihoch v konským šialených Turkménsko

Každý víkend sa ľudia stretávajú v opulentnom hipodróme turkménskeho hlavného mesta, aby si mohli vychutnať obľúbený šport národa: dostihy.

Miesto konania je impozantné. Ukončené v roku 2011 za cenu 100 miliónov dolárov na prezentáciu uctievaného plemena krajiny, Akhal-Teke, diváci musia prechádzať vstupom ozdobeným veľkým portrétom silného prezidenta Gurbanguly Berdymukhamedova, ktorý sa nachádza na koni.

Láska excentrického lídra k zvieratám bola široko ohromená štátnymi médiami. V apríli sa vodca udelil čestný titul "Chovateľ plemena ľudí" a je tiež autorom populárneho holdu plemena Akhal-Teke: Naša pýcha a sláva.Facebook Twitter Pinter est Jazdci zahriať svoje kone na $ 100 metrov Ashgabat aréne počas nedeľných popoludňajšej preteky. Foto: Agnieszka Pikulicka-Wilczewska / Eurasianet.org Facebook Twitter Pinterest portrét prezidenta Gurbanguli Berdymuchamedovem obkročmo Akhal-Teke kone privíta divákov pri hlavnom vchode na hipodróme. Foto: Agnieszka Pikulicka-Wilczewska / Eurasianet.org

Každú nedeľu popoludní hlavná tribúna zaplní rýchlo.Dostihy je dôležitá rodinná udalosť v krajine - príležitosť pre ľudí všetkých vekových kategórií a pozadia, aby sa spojili, vzácny luxus v krajine, kde sú povolené niekoľko masových zhromaždení, ak sa koná na oslavu štátu a jeho vodcovia.

V krajine sa často radí medzi najhoršie páchateľov na svete za zneužívanie ľudských práv, a síce sloboda pokojného zhromažďovania a združovania je zakotvené v ústave, autoritárska vláda prísne obmedzuje pohyb svojich občanov.

Ale na pretekoch, nič z toho nie je zrejmé. Študenti sebe identické tepláky dominujú predného radu.Zadné sedadlá sú obsadené starších divákov nervózne výmenu informácií o jazdcoch. Dievčatá v červených šatách a oddelenými vrkôčikov, účes typicky opotrebovaný slobodnými mladými ženami, sú tiež v plnej sile. Letáky, ktoré obsahujú informácie o jazdcovi obiehať široko medzi divákmi, a hoci hazardné hry je zakázané, žiadny z mladých mužov v hľadisku žiadny tajomstvo ich stávkovanie a policajti stoja stráž venuje malú pozornosť skúsených stávkara volá čísla, čiastky a názvy. Facebook Twitter Pinterest nosí tradičný dvojča ozdôb, ženy vysokoškoláci, oblečený v uzbecké oblečení zúčastniť týždenné závodné udalosti.Foto: Agnieszka Pikulicka-Wilczewska / EurasiaNet.org Facebook Twitter Pinterest V nádeji, že urobil správnu stávku, stávkari sledovať džokeja a kone závod okolo trati. Foto: Agnieszka Pikulicka-Wilczews ka / Eurasianet.orgA štátny znak

Arabský kôň je považovaný za jeden z najstarších domestikovaných plemien koní, ktorého názov je odvodený od Akhal oázy - bývalej turkménskej pevnosti - a Teke, jeden z piatich hlavných kmeňov v krajine. Po tisíce rokov boli zvieratá cenené pre ich krásu, rýchlosti a vytrvalosti.Alexander Veľký obľúbený kôň - Bucephalus - bol vraj boli Akhal-Teke

Keď sa kone pohybujú preč od štartovej čiary trati to Hush zostupuje cez pozorovateľov crowd.Some začnú jasať vášnivo, navádzať na. Bet365-Registrácia zdarma ich obľúbené, zatiaľ čo ostatné pohľadom na v napätú pozornosťou.

Ich svalové tela zakončená jazdcoch vo svetlých farebných dresov sú majestátne pohľad, ako sa pohybujú nad 1000 m kurzu.


Potom, čo cez cieľovú čiaru, napätie uľahčuje víťazi zbierať svoje peniaze, a cyklus stávok začína nanovo. Facebook Pinterest letáky poskytujú informácie o každej z jazdcoch a ich kone.Foto: Agnieszka Pikulicka-Wilczewska / Eurasianet.org

V tradičnej turkménskej kultúre Akhal-Teke sú uvedené v nespočetných piesňach a príslovie, a je myšlienka symbolizovať národného ducha zeme. Keď kôň zomrie dostane formálne pohreb, a je týrať je považované za hriech.

Aj keď toto plemeno bol riadený na pokraji vyhynutia uprostred sovietskej éry kolektivizácii a komunistickej zákaz súkromného vlastníctva koní, kone sa teraz teší oživenie. Bývalý prezident Saparmurat Niyazov - ako hlava vtedajší Turkménov sovietska socialistická republika - povolil obnovenie súkromného chovu v roku 1980, a tam sú považované za jedny 6000 Arabský Tekes v dnešnom svete.Kôň, kone…Turkménsko prezident cťou sám s o sochou Celý článok

Ako krajina získala nezávislosť v roku 1991, kôň bol zvýšený k stavu národný symbol a bol včlenený do štátneho erbu , V roku 2013, Berdymuchamedovem povedal: "Naša krajina sa pohybuje vpred s rýchlosťou o Akhal-Teke žrebca a vyzývam vás všetkých k pohybu vpred a len dopredu."

Verzia tohto článku sa prvýkrát objavil na Eurasianet.org

Bet365-Vyzdvihnúť bonus

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.