neděle 23. července 2017

Štěpánek s Pavláskem váľali v kľúčovej štvorhre. Česi v Indii vedú 2: 1

Kapitán Jaroslav Navrátil ku Štěpánkovi nepostavil Lukas Rosol, ktorý v piatok s prehľadom získal úvodný bod. V ťažkých klimatických podmienkach ho šetril na nedeľné dvojhry.


"Rozhodne sa ale nejdeme štvorhre zúčastniť," vyhlásil Navrátil.

V centre rádžom Kumar Khanna sa v sobotu zhromaždilo výrazne početnejšie obecenstvo. Nalákal ho taky "indický Jágr", populárny veterán Paes.Každý vydarený zásah domácich hlasno oslavovalo.

Keď však Bopannův volej po Pavlásková returne plachtil za základnú lajnu, hostia hneď pri prvej šancu zobrali súperom podanie - 3: 2.

 Krištáľová Lupa 2015

Zelenáč Pavlásek sa medzi deblovým Mazák rýchlo trochu zvykol na tmu a vzápätí čistou hrou pri svojom servise skoro sám zvýšil na 4: 2. Bez ostychu sa oháňal na sieti. Až v závere setu na neho doľahla ťarcha okamihu.

Indovia viedli výmeny cez neho. Zatriasli jeho sebavedomím, čo sa prejavilo pri setbolu za stavu 5: 4, ktorý dvadsaťročný Pavlásek pochoval dvojchybou.Oklepal sa však a Štěpánek s jeho podporou úvodnú sadu po 52 minútach dopodával - 7: 5.

Česi vtrhli v kalibru i do tej druhej a po dvoch BREJC valcovali indickej rutinér, ktorým je dohromady 77 rokov, už 4 : 1. Zvlášť Bopanna prežíval krízu a kazil. Svoje podanie potom stratili Pavlásek aj Paes, takže set mohol ukončiť jediný muž, ktorý si zatiaľ svoj servis zakaždým uhájil.

Štěpánek opäť uspel, k čomu pomohol aj bekhe ndový kiks jeho priateľa Paese na sieti. A tak výsledková tabuľa pre hostí radostne hlásila 7: 5, 6: 2.

Kapitán Navrátil si mohol blahorečiť za zloženie paru z úplne odlišných jedincov. Pasovali k sebe náramne, doplňovali sa. Indovia ešte viedli 2: 1.Lenže potom už nedokázali sokom zo stredu Európy čeliť.

Štěpánek s Pavláskem pri svojej premiére ukoristili päť hier za sebou a po Bopannově autu sa mohli radostne objať. Za dve hodiny a desať minút bolo vybavené, Paes bolo do plaču.

"Je skvelé poraziť tak veľké šampiónmi," lebedil si Štěpánek. "Adam hral len druhý daviscupový zápas, postavil sa proti špičkovému tímu a ja pred jeho výkonom musím zložiť klobúk."

Pavlásek poklonu parťákovi vrátil: "Mám radosť. Chcem Radkovi poďakovať za výbornú hru. "

Navrátil teraz musí zvážiť nasadenie do záverečných singlov. Rôsol v nominácii zostane, ale otázkou bude štar t Jiřího Veselého, ktorý v piatok pôsobil veľmi unavene.Nedeľný program začína v Dillí v 6.30 českého času a opäť ho môžete sledovať on-line.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.