čtvrtek 20. července 2017

Karolína Plíšková si v Birminghame zahrá svoje prvé finále na tráve

Finálovú súperkou Pliskova bude desiata hráčka rebríčka Angelique Kerberová, ktoré v nemeckom súboji porazila Sabine Lisická dvakrát 6: 3. Plíšková s Kerberovou sa stretnú po piatykrát, posledné dva vzájomné zápasy v Sydney a Norimbergu vyhrala česká tenistka. Na tráve sa stretnú prvýkrát.

O titul si v Birminghame zahrajú tiež Andrea Hlaváčková s Lucie Hradecka vo štvorhre.

Svetová dvanástka Plíšková oplatila Mladenovicové, ktorá je v rebríčku WTA na 43. mieste , porážku z vlaňajšieho turnaja v Moskve.Francúzka v osemfinále vyradila Barboru strýkovia a v piatok prekvapivo zvíťazila aj nad turnajovú jednotkou Rumunku Simona Halepová, ale na ďalšiu českú tenistku nestačila.

V prvom sete Plíšková vzala súperke dvakrát p odanie a po polhodine zvíťazila 6: 2. Druhá sada bola o poznanie vyrovnanejší. Mladenovicové sa podaril brejk na 2: 0, ale dvadsaťtriročná česká tenistka jej vzápätí oplatila rovnakou mincou. Potom už si obe hráčky servis držali a rozhodoval tajbrejk. V ňom viedla Francúzka 6: 3, ale ani jeden z troch setbalov nevyužila a Plíšková piatich fiftín za sebou zápas ukončila.

"V úvode zápasu som sa cítila skvele, ale potom to išlo dole z kopca. Ona sa rozohrala a hrala stále lepšie a lepšie.Druhý set bol náročný, preto mám veľkú radosť, že som to zvládla vo dvoch setoch, "uviedla Plíšková, ktorá až do tohto týždňa nikdy nevyhrala na tráve dve stretnutia po sebe. "Neviem, čím to bolo, pretože myslím, že mi tráva svedčí. Som rada, že to prišlo teraz a že sa mi takto darí, zvlášť pred Wimbledonom. Snáď mi to tam taky pôjde. "

Vo finále bola v tejto sezóne už v Sydney, Dubaji a v Prahe v Stromov ke, kde získala doposiaľ jediný tohtoročný titul. V nedeľu bude usilovať o piaty triumf na turnaji WTA v kariére. Jej súperkou bude svetová desiatka Angelique Kerberová, ktorá v nemeckom súboji porazila Lisicki 6: 3, 6: 3.V Top Ten môže Plíšková doplniť svetovú dvojku Petra Kvitova a šestku Luciu Safarova.

Federer je desiatykrát vo finále v Halle

Švajčiarsky matador Roger Federer si zahrá na turnaji v nemeckom Halle desiatykrát finále. Najvyššie nasadený na rozdiel od Tomáša Berdycha "prežil" servisy 211 centimetrov vysokého Chorváta Iva Karlovic a porazil ho dvakrát v tajbrejku. V nedeľu bude Federer hrať v Halle o ôsmy titul.

Karlovič v piatkovom štvrťfinále nastrieľal Berdychovi rekordných 45 es, v sobotu ich dal Federerovi dvadsať.V štrnástom vzájomnom zápase mu ale po trinástykrát podľahol po hodine a pol.

Tridsaťtriročný Federer si týždeň pred Wimbledonom zahrá v Halle o tretí titul v rade proti Talianovi Andreasovi Seppimu, ktorému senzačne podľahol v 3. kole tohtoročného Australian Open. Seppimu na nemeckej tráve vzdal už druhý súper, zo semifinále odstúpil Japonec Kei Nišikori.

Anderson je v Londýne vo finále, Murray ešte nie

Prvým finalistom turnaja v Londýne sa stal nečakane Juhoafričan Kevin Anderson.Na tráve v londýnskom Queen 's Clubu už skôr vyradil favorizovaného Švajčiara Stanislas Wawrinka a v semifinále si poradil aj so siedmym nasadeným Francúzom Gillesom Simonom.

Zápas domáce turnajové jednotky Andyho Murrayho sa Srbom Viktorom Troickým predčasne ukončil dážď.

Nenasadená Anderson, ktorý už tento rok vyhral turnaj v Marseille, opäť ťažil zo skvelého servisu. Proti Simonovi zahral 34 es a p remenil tretí mečbal vo víťazstvo 6: 3, 6: 7 (6: 8), 6: 3.

Murray na ceste za tretím tohtoročným titulom po Mníchove a Madride hral s Troickým v prvom sete 3: 3, keď si Srb po páde na kurt poranil rameno. Kým ho lekári stihli ošetriť, začalo pršať a druhé semifinále sa bude dohrávať až v nedeľu ráno.jo ura


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.